Sunday, April 15, 2012

Stevia - Pemanis Bukan Gula, Tanpa Kalori, Tiada Mudarat

Salam buat semua,...

hari ini saya dihantar beberapa botol sample pemanis stevia oleh sahabat saya yang berada di Nilai, Negeri Sembilan,...  wah manis betul, dengan campuran sedikiiitt sahaja ke dalam minuman, kemanisannya terbayang2,... mcm terasa lagi dalam mulut ni.... kire ok lah tu , asalkan tiada mudarat dan kesan sampingan..

dan yang paling utama ianya baik untuk kesihatan dan tidak menaikkan kandungan gula dalam darah kita.  Penyakit kencing manis ni rupanya bukannya kandungan gula dalam air kencing, tetapi kandungan gula dalam darah... tu sebab masa nk test kencing manis nurse tu ambil sedikit darah di hujung jari kite , lepas tu di test kt alat 'pengetest' tu dan terpaparlah..... 12.5 contohnya.... amik kau, darah manis . hehehe tu yg drakula suka tu.... zaman skang ni drakula tak makan kt tengkuk lagi dah, dia makan kaki dulu.... (merapu lah pulak)...

ni nk cerita lagi, saya ada lah buat jualan sikit.... nak ikutkan sebotol 50g RM45 dia suruh jual... aku jual RM40 je udah ler... amik untung singgit dua jer... harga promosi la katakan... biase la org melayu meniaga mmg camni kan? dah laku banyak esok, mula lah saya naikkan harga.... hehehe

kalo minat, bgtau yer... eh jap nombor telefon untuk meniaga lum ada la pulak. esok2 saya post kan nombo telefon dalam entry terbaru yer.... sori2.... jap nk pi beli simkad baru jap.... huhu...

bersambung...

1 comment:

  1. Dapatkan daripada kami bekalan Gula Stevia yang paling murah di Malaysia. Gula Stevia di proses di kilang tempatan dan di edarkan oleh syarikat islam bumiputra, di jamin halal. Bebas dari rasa pahit.

    Harga: 1/2 KG -> RM45

    Untuk Maklumat Lanjut:
    call/sms 013-431 2808 (omar)

    http://www.facebook.com/pages/Pemanis-Stevia-Rebaudiana-Paling-Murah-Di-Malaysia/350979478353752

    http://steviasentral.wordpress.com/

    ReplyDelete

Komen dialu-alukan