Friday, June 17, 2011

Petua Ringankn Jodoh


Memang seronok kalau hidup membujang sampai tua.  Tak ada yang mengongkong.  Kemana melangkah tak ada yang melarang.  Nak keluar malam pun sewenang-wenang.... terutama bagi anak gadis.  Namun, sampai suatu ketika, keinginan untuk berumahtangga dan berteman hidup datang menerpa. Keseronokan hidup bujang tidak lagi menenangkan jiwa. Rupa-rupanya hidup berumahtangga lebih seronok, mengikut kata teman2 yang dah mengalaminya... Jodoh pula tak ada, belum sampai, tersesat entah kemana.  Usia pula semakin 'menua' (menuju tua). Perlekaskan jodoh anda, ikhtiarkahlah sesuatu agar hidup anda lebih sempurna...


 
PETUA CEPAT DIPINANG (RINGAN JODOH)
Hendaklah   dibacakan Surah Yusuf pada sebekas air   yang   bersih   sebanyak   3 kali   pada   malam Jumaat. Air   itu   hendaklah   dimandikan    tiga pagi berturut- turut dan diminum 7 kali setiap hari selama tiga hari berturut-turut.

Petua ini hendaklah dilakukan dengan penuh yakin dan bertawakal lah kepada Allah.  Sambil berdoa supaya jodoh anda dipermudahkan.  Petua ini tidak sesuai bagi mereka yang belum bersedia untuk berumahtangga.  Namun sesuai diamalkan oleh anak gadis mahupun janda.. 
Tak sesuai untuk janda muda berhias yang menjadi rebutan ramai jejaka.  Apapun, berikut ini ada petua sampingan yang boleh diamalkan bersama. 

MELICIN DAN MEMERAHKAN KULIT MUKA
Ambil  sebiji  buah  tomato  masak, lecek   hingga    halus. Kemudian   pupurkan   di seluruh   muka. Biarkan   mengering   selama   20   minit.  Bilas   dengan   air   bersih.   Amalkan seminggu 2 atau 3 kali.
 
MENEGANGKAN KULIT MUKA
Ambil   tepung   ubi   kayu   dan   mentimun. Timun   itu   hendaklah   di sagat  /  dihancurkan   terlebih dahulu   atau   dilumatkan.   Kemudian   campurkan kedua-duanya   dengan    air   sedikit.   Kacau rata dan    jangan   terlalu   cair.. Selepas   itu,   sapukan   ke muka   dan   biarkan   ia   kering. Kemudian   basuh. Dengan   cara   ini   ia   dapat menegangkan    kulit   muka   serta   menampakkan   keputihan   di muka
dan menjadikan kulit muka anda segar...


Wallahu 'alam,... ini adalah sekadar usaha.  namun tidak sia-sia,... sekurang-kurangnya wajah anda kian jelita.  Untung-untung jadi rebutan ramai jejaka.  Pilih sahaja yang mana suka.  Asalkan sesuai peribadi dan elok bahasanya.  Kita hanya mampu merancang, Allah jualah yang menentukan segalanya... No comments:

Post a Comment

Komen dialu-alukan

Trio DJs @ Jasin Bestari

Trio DJs @ Jasin Bestari Petronas AAM Cubprix Championship 2017 - Round 6 - Jasin, Melaka Tu dia 3 orang DJ Lamba...